Quantcast
Πως να καθαρίσετε τα δερμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου-Glaze: Detailing προϊόντα περιποίησης & γυαλίσματος αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας, σκάφους.
 
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Close
Αναζήτηση
Filters

Πως να καθαρίσετε τα δερμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου

 Οδηγός για καθαρισμό, συντήρηση και προστασία δερμάτων

 

 

         Με τον οδηγό αυτό:
  • Θα μάθετε πως να καθαρίσετε, να ανανεώσετε και να προστατέψετε οποιοδήποτε δερμάτινο κάθισμα.
  • Ανακαλύψτε του διαφορετικούς τύπους δερμάτων που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό των οχημάτων και πως αυτά επηρεάζονται από τα καθαριστικά.
  • Ανακαλύψτε τη γρήγορη μέθοδο μας 2 σταδίων για να χαρίσετε προστασία στα δέρματα εν μέσω χειμώνα και όχι μόνο.
          Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;
  • Μια αποτελεσματική προστασία θα τα κάνει πιο ανθεκτικά απέναντι σε λεκέδες, μικρο φθορές και άλλες κακουχίες της καθημερινής χρήσης που διαφορετικά θα ήταν αρκετά ακριβά για επιδιόρθωση.
  • Με τα σωστά προϊόντα κατά την προετοιμασία κάνει τα δέρματα πιο εύκολα στον καθαρισμό σε ένα πλύσιμο ρουτίνας.
  • Μπορείτε να πετύχετε τα επιθυμητό αποτέλεσμα και να τα το διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με ελάχιστο κόπο.

        

 

Διατηρήστε τα δερμάτινα καθίσματα και όχι μόνο στην καλύτερη κατάσταση για περισσότερο

 

Ο κρύος καιρός του χειμώνα είναι ένας από τους εφιάλτες για τις δερμάτινες επιφάνειες στο εσωτερικό. Στους περισσότερους φαντάζει ότι η ζέστη είναι ο χειρότερος εχθρός, ενώ στην πραγματικότητα το κρύο είναι αυτό που τα κάνει να ξεραθούν και να είναι ευάλωτα σε ρωγμές και ρύπους της καθημερινής χρήσης. Εαν σε αυτά υπολογίσουμε ότι συχνά μεταφέρουμε από έξω με τα ρούχα και όχι μόνο βρωμιές, λίπη και άλλα τότε μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι συχνά χρειάζεται επιπλέον καθαρισμός, ενυδάτωση και προστασία.

 

 

 

 

 

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν συντήρησης δερμάτων

 

Πάντα υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση ανάμεσα σε νέους χρήστες εαν τα συντηρητικά δερμάτων όντως έχουν αποτέλεσμα αλλά η απάντηση κρύβεται πραγματικά μέσα στην ερώτηση: "Τι πραγματικά περιμένετε να κάνει και σε τι τύπο δέρματος;"

 

Η αλήθεια είναι ότι η τελευταίας τεχνολογίας σύνθεση ενός συντηρητικού, όπως το Hide της Auto Finesse θα δουλέψει διαφορετικά σε κάθε τύπο δέρματος. Αυτό έχει να κάνει με την επεξεργασία των υλικών που έχουν υποστεί πριν παραδοθούν σε κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων προκειμένου να φτιαχτούν τελικά προϊόντα όπως καθίσματα, ταμπλό και άλλα.

 

Οπότε εκτός και εάν προτιμήσετε μια λύση κεραμικής προστασίας εσωτερικού πάντα θα χρειαστείτε ένα συντηρητικό σαν το Hide Conditioner.

 

 

Τύποι δέρματος

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν είναι ίδια όλα τα δέρματα και είναι σημαντικό να καταλάβετε τι είδους είναι στο δικό σας όχημα καθώς θα σας δώσει μια ένδειξη τι μπορεί να κάνει ένα συντηρητικό και πως θα δουλέψει πάνω σε αυτό.

 

Βαμμένα - προστατευμένα δέρματα

Ο πιο συνηθισμένος τύπος δέρματος είναι τα βαμμένα ή επεξεργασμένα με προστατευτική βαφή για να αποκτήσουν το τελικό χρώμα και όψη τους. Συχνά αποκαλούνται και ως τελικά "finished" δέρματα, είναι φθηνά στην παραγωγή τους και έχουν το πλεονέκτημα να είναι ανθεκτικά στη χρήση ενώ η βαφή καλύπτει τυχών αρχικά ψεγάδια. Παρά την καλή αρχική προστασία τους, τα δέρματα αυτά δεν μπορούν να εμποδίσουν τελικά τους ρύπους της καθημερινής χρήσης να διεισδύσουν προκαλώντας φθορά και τελικά να κάνουν δύσκολο τον καθαρισμό τους.

 

Δέρματα ανιλίνης

Συχνά γνωστά και ως Nappa ή μη επικαλυμμένα δέρματα, τα συναντα συνήθως σε πιο ακριβά ή κλασσικά οχήματα. Είναι μαλακά στην αίσθηση, διατηρούν την αρχική του όψη και υφή ενώ ακόμα και εαν έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία με διαλυτά χρώματα, δεν έχουν κάποια προστασία. Φυσικά, το μειονέκτημα τους είναι ότι αυτοί οι τύποι όχι μόνο είναι επιρρεπείς σε βρωμιές, γρατζουνιές και ραγίσματα, απαιτώντας την προσθήκη προστασίας, αλλά και μια επιμελή φροντίδα συντήρησης τους για πρόληψη.

 

Δέρματα ανιλίνης - Semi Aniline

 

Αυτά επίσης χρησιμοποιούνται σε πιο premium αυτοκίνητα έχωντας την όψη και την αίσθηση ενός ανιλίνης, διατηρώντας την ευελιξία μιας πολύ λεπτής επίστρωσης προστασίας. Σε αντίθεση με του άλλους τύπους ή έλλειψη βαφής δεν μπορεί να κρύψει ατέλειες του αρχικού δέρματος απαιτώντας για τον λόγο αυτό να γίνει χρήση μόνο κορυφαίας ποιότητας δέρματα. Και αυτός ο τύπος απαιτεί όπως και τα άλλα φροντίδα και προστασία απέναντι σε φθορές και ρύπους.

 

 

 

Πώς επιδρά ο τύπος του δέρματος στην απόδοση του συντηρητικού Hide Conditioner;

 

Αξίζει να θυμηθούμε ότι το Hide Conditioner της Auto Finesse έχει φτιαχτεί ώστε να πετύχει δυο λειτουργίες. Η μία είναι να "θρέψει" το δέρμα εισάγοντας εκ νέου τα απαραίτητα έλαια εκ των έσω. Η άλλη είναι να προσφέρει μια επιπλέον ασπίδα προστασίας πάνω από το δέρμα μειώνοντας τις πιθανότητες φθοράς.

 

Οπότε στους τύπους δερμάτων που αναφέραμε ως "Βαμμένα - Προστατευμένα" το hide θα προσφέρει μόνο μια επιπλέον στρώση προστασίας πάνω από την υπάρχουσα. Η δεύτερη λειτουργία του ως "ενυδατικό" δεν είναι αφικτό σε αυτόν τον τύπο καθώς η επεξεργασία με βαφές δεν επιτρέπει την εισχώρηση των ελαίων σε βάθος για τον σκοπό αυτό.

Στους υπόλοιπους τύπους μπορεί να πετύχει και τα δυο μιας και η μικρότερη επεξεργασία αφήνει ανοιχτά τα δέρματα με αποτέλεσμα να μπορεί να εισχωρήσει αναζωογονώντας τα υλικά πέραν της προστασίας.

 

 

 

Εφαρμογή

 

Τα καλά νέα είναι ότι με την σειρά περιποίησης δερμάτων Hide της Auto Finesse, ακολουθώντας τις παρακάτω πολύ εύκολες οδηγίες θα έχετε τα δέρματα του αυτοκινήτου σας καθαρά, ανανεωμένα και σίγουρα προστατευμένα από ρύπους, χαμηλές θερμοκρασίες και την καθημερινή χρήση.

 

 

 

 

1. Καθαρίστε με το Hide Leather Cleanser

 

Το Hide Leather Cleanser είναι ένα ήπιο καθαριστικό με βάση τη γλυκερίνη, ειδικά σχεδιασμένο να μπορεί να απομακρύνει τους ρύπους από όλους τους τύπους δέρματος. Ηπιο στη σύνθεση του ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τακτικά αλλά ταυτόχρονα σκληρό με τις βρωμιές χωρίς να προκαλέσει ξηρασία στο δέρμα. 

 

Σε επιφάνειες με που δεν είναι πολύ λερωμένες μπορείτε να ψεκάσετε το καθαριστικό σε ένα πανί από μικροΐνες Work Cloth και κατόπιν να τις καθαρίσετε μα αυτό. Σε δέρματα με περισσότερη βρωμιά μπορείτε να ψεκάσετε απευθείας στην επιφάνεια και να δουλέψετε το καθαριστικό με μια βούρτσα όπως την Upholstery Brush. Κατόπιν σκουίπετε με μια καθαρή και στεγνή πετσέτα μικροϊνών.

 

Το αποτέλεσμα που θέλετε εδώ είναι μια φυσική σατινέ όψη. Θυμηθείτε ότι μια γυαλιστερή όψη συνήθως είναι ένα βρόμικο δέρμα.

 

 

2. Συντήρηση με το Hide Leather Conditioner

 

Εφαρμόστε το συντηρητικό Hide conditioner της Auto Finesse με ένα απλικατέρ μικροϊνών ή με μια πετσέτα μικροϊνών. Απλώστε το προϊόν καλά σε όλη την επιφάνεια. Κατόπιν επιτρέψτε στο συντηρητικό να μείνει στην επιφάνεια (cure) για λίγα λεπτά και μετά σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα.

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας